06 24 23 11 70 contact@geertjealgeramedia.nl      

Professionele video’s maken met de mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met de telefoon. Ik vind het erg leuk om mijn kennis van mobiele journalistiek en online video over te brengen in mijn training professionele video’s maken met de smartphone. Schrijf je direct in (zie voor data onderaan deze site) of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Video is hot en veel bedrijven en organisaties willen video’s op hun site, intranet, Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Sinds de komst van smartphones met een goede camera, hoef je niet meer een cameraploeg in te huren om een video te maken. Organisaties kunnen dit uitstekend zelf. Dit is niet alleen goedkoper, het werkt ook vaak beter omdat organisaties vaak zelf precies weten wat ze willen communiceren in een video. De video’s worden vaak authentieker.

Vanzelfsprekend ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van sociale media zoals Facebook Live, 360 video en Stories. Daarnaast ben ik ook expert op het gebied van viral video. Want als je een video maakt, wil je natuurlijk ook dat deze gedeeld wordt en veel mensen bereikt.

Hoe ziet een trainings-dag eruit? We starten met een korte kennismaking en gaan daarna direct aan de slag. We leren professionele shots te maken, met kwalitatief goed geluid. Tussendoor kijken we elkaars materiaal terug, wat vaak erg leerzaam is. Ook laat ik veel eigen video’s zien. We leren nadenken over de inhoud en het beeldverhaal. We duiken in de wereld van apps op de beelden te bewerken en te monteren. En we denken na over de opties om de video te verspreiden, want ieder platform heeft zijn eigen publiek en ongeschreven regels.

Voor een professioneel filmpje zijn een eenvoudig statief en microfoontje erg belangrijk. Ik neem altijd voldoende statieven en microfoons mee om te oefenen. Zie ook www.geertjealgeramedia.nl/producten voor mijn aanbevelingen op dit gebied.

Wat levert het op? Aan het eind van de dag kun je een eenvoudige video maken, met mooie beelden en een inhoud die staat. De meeste deelnemers gaan na de training direct enthousiast filmpjes maken, en sturen me al snel de eerste resultaten!

Wat maakt deze training van Geertje Algera Media uniek? Geertje Algera heeft jarenlange ervaring met smartphone reportages maken voor KRO-NCRV. Als geen ander kent zij de uitdagingen van smartphone verslaggeving, maar ook de toegevoegde waarde ervan. Internationaal loopt zij voorop met haar persoonlijke reportages. In 2016 was zij spreker op het internationale congres MoJoCon, over mobiele journalistiek, en sprak zij over verhalen vertellen met de mobiele telefoon. In 2018 sprak zij op het International Journalism Festival in Perugia, Italië. Onderwerp: How smartphones are making journalism fairer. 

Wie kan meedoen? Deze training is geschikt voor iedereen met een smartphone, liefst een nieuwer model (maximaal 2,5 jaar oud). Met een oudere smartphone ben je welkom, maar loop je er soms tegenaan dat een app niet meer soepel werkt. Zowel smartphones met Android als iOS (iPhone) zijn welkom. Naar mijn training komen veel marketing- en communicatie professionals, succesvolle ondernemers en mensen die deze competentie aan hun CV willen toevoegen.

Kosten: 295 euro ex BTW p/p (Utrecht 275 euro ex BTW p/p)
Komende trainingen:

  • Utrecht, maandag 15 april (wachtlijst)
  • Soest, dinsdagochtend 14 mei training Vloggen via Instastories (zie www.desocialmediatraining.nl)
  • Utrecht, vrijdag 17 mei (nog 1 plek)
  • Utrecht, maandag 17 juni (nog 3 plekken)
  • Utrecht, donderdag 5 september

Direct aanmelden? Mail je naam & factuurgegevens naar contact@geertjealgeramedia.nl o.v.v. datum/plaats training

Meer info? Mail contact@geertjealgeramedia.nl

<< Terug naar diensten