Professioneel filmen met de smartphone

Professionele video’s maken met de mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met de telefoon. Ik vind het erg leuk om mijn kennis van mobiele journalistiek en online video over te brengen in mijn training professionele video’s maken met de smartphone. Schrijf je direct in door mijn een mailtje te sturen, of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Video is hot en veel bedrijven en organisaties willen video’s op hun site, intranet, LinkedIn, Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Sinds de komst van smartphones met een goede camera, hoef je niet meer een cameraploeg in te huren om een video te maken. Organisaties kunnen dit uitstekend zelf. Dit is niet alleen goedkoper, het werkt ook vaak beter omdat organisaties vaak zelf precies weten wat ze willen communiceren in een video. De video’s worden vaak authentieker.

Hoe ziet een trainingsdag eruit? We leren professionele en stabiele shots te maken met kwalitatief goed geluid. Tussendoor kijken we elkaars materiaal terug, wat vaak erg leerzaam is. We leren nadenken over de inhoud en het beeldverhaal. We duiken in de wereld van apps op de beelden te bewerken en te monteren. En we denken na over de opties om de video te verspreiden, want ieder platform heeft zijn eigen publiek en ongeschreven regels. De training duurt van 9.30 - 16.30 uur.

Voor een professioneel filmpje zijn een eenvoudig statief en microfoontje handig. Op locatie neem ik altijd voldoende statieven en microfoons mee om te oefenen. Je hebt beslist geen dure accessoires nodig! Een microfoontje heb je al vanaf 15 euro, een statief vanaf zo'n 20 euro.

Wat levert het op? Aan het eind van de training kun je een eenvoudige video maken, met mooie shots en rechtenvrije muziek. De meeste deelnemers gaan na de training direct enthousiast filmpjes maken, en sturen me al snel de eerste resultaten!

Wat maakt deze training van Geertje Algera Media uniek? Geertje Algera heeft jarenlange ervaring met smartphone reportages maken voor KRO-NCRV. Als geen ander kent zij de uitdagingen van smartphone verslaggeving, maar ook de toegevoegde waarde ervan. Internationaal loopt zij voorop met haar persoonlijke reportages. In 2016 was zij spreker op het internationale congres MoJoCon, over mobiele journalistiek, en sprak zij over verhalen vertellen met de mobiele telefoon. In 2018 sprak zij op het International Journalism Festival in Perugia, Italië. Onderwerp: How smartphones are making journalism fairer. 

Belangrijk: Ik heb een strikt COVID19 protocol voor mezelf, deelnemers en locaties. Voorafgaand aan de training krijg je dit opgestuurd. Mijn trainingslocatie in Utrecht heel ruim met voor iedere deelnemer een eigen tafel.

Wie kan meedoen? Deze training is geschikt voor iedereen met een smartphone, liefst een nieuwer model (maximaal 3 jaar oud). Met een oudere smartphone ben je welkom, maar loop je er soms tegenaan dat een app niet meer soepel werkt. Zowel smartphones met Android als iOS (iPhone) zijn welkom. Naar mijn training komen veel marketing- en communicatie professionals, succesvolle ondernemers en mensen die deze competentie aan hun CV willen toevoegen.

Aankomende data op corona-proof trainingslocatie in Utrecht:

7 december (uitverkocht)

28 januari 2022 (nog 3 tickets beschikbaar)

8 maart, 12 april, 3 juni, 5 juli

Meld je nu aan door een mail met je volledige factuurgegevens via contact@geertjealgeramedia.nl

Let op: Op 17 januari 2022 is er een speciale editie voor boerderijwinkels en agrarische sector, aanmelding gaat via wte@fruitadvies.nl

Vanzelfsprekend heb ik een coulance-regeling, mocht je Covid-19 gerelateerde klachten krijgen.

Eerstvolgende training
Volg mij
Prijs
Open training:
In Utrecht € 325,00 (excl. btw, per persoon)
Incompany training:
Op lokatie € 1.950,00 (excl. btw, max. 10 deelnemers)
Online vanaf € 1.300,00 (excl. btw, max. 10 deelnemers)
Direct aanmelden?

Mail je naam & factuurgegevens
naar contact@geertjealgeramedia.nl
o.v.v. datum/plaats training

Meer info?
Mail contact@geertjealgeramedia.nl

Andere diensten

logo Zijspreekt

Spreker voor event of congres

Spreker op (online) event Op zoek naar een sprankelende spreker, een vakvrouw, iemand die het tempo hoog houdt? Boek mij voor je (online) event! Geen saaie bijdrage maar een pakkende presentatie waarin we ook aan...
Incompany training

Incompany trainingen

Incompany training Mijn meest populaire training sinds de start van mijn bedrijf in 2016 is mijn incompany training van een hele dag. Tevreden klanten zijn onder meer: Wageningen Universiteit, KPMG, ROC Mondriaan, UMC Groningen, Gemeente...
Diensten Smartphone video's maken

Smartphone video’s maken voor gevorderden

Smartphone video's maken voor gevorderden Steeds vaker krijg ik het verzoek of ik een vervolg-training Professionele Video's maken met Smartphone kan geven. Meestal zijn dit mensen die de 1-daagse training Professionele Video's maken met Smartphone...