Professioneel filmen met de smartphone (1 dag)

Professionele video’s maken met de mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met de telefoon. Ik vind het erg leuk om mijn kennis van mobiele journalistiek en online video over te brengen in mijn training professionele video’s maken met de smartphone. Schrijf je direct in of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Belangrijk: Ik heb een strikt COVID19 protocol voor mezelf, deelnemers en locaties. Voorafgaand aan de training krijg je dit opgestuurd. Mijn trainingslocatie is Corona-proof, met een eigen tafeltje voor iedereen in een grote zaal.

Video is hot en veel bedrijven en organisaties willen video’s op hun site, intranet, LinkedIn, Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Sinds de komst van smartphones met een goede camera, hoef je niet meer een cameraploeg in te huren om een video te maken. Organisaties kunnen dit uitstekend zelf. Dit is niet alleen goedkoper, het werkt ook vaak beter omdat organisaties vaak zelf precies weten wat ze willen communiceren in een video. De video’s worden vaak authentieker.

Vanzelfsprekend ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van sociale media zoals Facebook Live, 360 video en Stories. Daarnaast ben ik ook expert op het gebied van viral video. Want als je een video maakt, wil je natuurlijk ook dat deze gedeeld wordt en veel mensen bereikt.

Hoe ziet een trainings-dag eruit? We starten met een korte kennismaking en gaan daarna direct aan de slag. We leren professionele shots te maken, met kwalitatief goed geluid. Tussendoor kijken we elkaars materiaal terug, wat vaak erg leerzaam is. Ook laat ik veel eigen video’s zien. We leren nadenken over de inhoud en het beeldverhaal. We duiken in de wereld van apps op de beelden te bewerken en te monteren. En we denken na over de opties om de video te verspreiden, want ieder platform heeft zijn eigen publiek en ongeschreven regels.

Voor een professioneel filmpje zijn een eenvoudig statief en microfoontje erg belangrijk. Ik neem altijd voldoende statieven en microfoons mee om te oefenen. Zie ook www.geertjealgeramedia.nl/producten voor mijn aanbevelingen op dit gebied.

Wat levert het op? Aan het eind van de dag kun je een eenvoudige video maken, met mooie beelden en een inhoud die staat. De meeste deelnemers gaan na de training direct enthousiast filmpjes maken, en sturen me al snel de eerste resultaten!

Wat maakt deze training van Geertje Algera Media uniek? Geertje Algera heeft jarenlange ervaring met smartphone reportages maken voor KRO-NCRV. Als geen ander kent zij de uitdagingen van smartphone verslaggeving, maar ook de toegevoegde waarde ervan. Internationaal loopt zij voorop met haar persoonlijke reportages. In 2016 was zij spreker op het internationale congres MoJoCon, over mobiele journalistiek, en sprak zij over verhalen vertellen met de mobiele telefoon. In 2018 sprak zij op het International Journalism Festival in Perugia, Italië. Onderwerp: How smartphones are making journalism fairer. 

Wie kan meedoen? Deze training is geschikt voor iedereen met een smartphone, liefst een nieuwer model (maximaal 2,5 jaar oud). Met een oudere smartphone ben je welkom, maar loop je er soms tegenaan dat een app niet meer soepel werkt. Zowel smartphones met Android als iOS (iPhone) zijn welkom. Naar mijn training komen veel marketing- en communicatie professionals, succesvolle ondernemers en mensen die deze competentie aan hun CV willen toevoegen.

Aankomende data in Utrecht:

20 november (nog 3 plekken)

12 januari (nog 6 plekken)

Vanzelfsprekend heb ik een coulance-regeling, mocht je verkoudheidsklachten krijgen.

Meld je nu aan door een mail met je volledige factuurgegevens via contact@geertjealgeramedia.nl

Deel dit

Eerstvolgende training
Volg mij
Prijs
Open training:
€ 325,00 (excl. btw, per persoon)
Incompany training:
Vanaf € 1.800,00 (excl. btw, max. 12 deelnemers)
Direct aanmelden?

Mail je naam & factuurgegevens
naar contact@geertjealgeramedia.nl
o.v.v. datum/plaats training

Meer info?
Mail contact@geertjealgeramedia.nl

Andere diensten

logo Zijspreekt

Spreker voor event of congres

Spreker op (online) event Op zoek naar een sprankelende spreker, een vakvrouw, iemand die het tempo hoog houdt? Boek mij voor je (online) event! Gen saaie bijdrage maar een sprankelende presentatie waarin we ook aan...
Diensten Incompany training

Incompany trainingen

Incompany trainingen (op maat) Geertje Algera Media geeft vrijwel wekelijks incompany trainingen door heel Nederland. Vaak gehoord na een incompanytraining: “Superleuke dag!” “Heel veel geleerd.” “Ik wist niet dat er zoveel mogelijk is met de...
Diensten Smartphone video's maken

Smartphone video’s maken voor gevorderden

Smartphone video’s maken voor gevorderden Steeds vaker krijg ik het verzoek of ik een vervolg-training Professionele Video’s maken met Smartphone kan geven. Meestal zijn dit mensen die de 1-daagse training Professionele Video’s maken met Smartphone...