Professioneel filmen met de smartphone

Professionele video’s maken met de mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met de telefoon. Ik vind het erg leuk om mijn kennis van mobiele journalistiek en online video over te brengen in mijn training professionele video’s maken met de smartphone. Schrijf je direct in door mijn een mailtje te sturen, of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Video is hot en veel bedrijven en organisaties willen video’s op hun site, intranet, LinkedIn, Facebook, YouTube, X (voormalig Twitter) en Instagram. Sinds de komst van smartphones met een goede camera, hoef je niet meer een cameraploeg in te huren om een video te maken. Organisaties kunnen dit uitstekend zelf. Dit is niet alleen goedkoper, het werkt ook vaak beter omdat organisaties vaak zelf precies weten wat ze willen communiceren in een video. De video’s worden vaak authentieker.

Hoe ziet een trainingsdag eruit? We leren professionele en stabiele shots te maken met kwalitatief goed geluid. Tussendoor kijken we elkaars materiaal terug, wat vaak erg leerzaam is. We leren nadenken over de inhoud en het beeldverhaal. We duiken in de wereld van apps op de beelden te bewerken en te monteren. En we denken na over de opties om de video te verspreiden, want ieder platform heeft zijn eigen publiek en ongeschreven regels. De training duurt van 9.30 - 16.30 uur.

Voor een professioneel filmpje zijn een eenvoudig statief en microfoontje handig. Op locatie neem ik altijd voldoende statieven en microfoons mee om te oefenen. Je hebt beslist geen dure accessoires nodig! Een microfoontje heb je al vanaf 15 euro, een statief vanaf zo'n 20 euro.

Bij al mijn trainingen zit mijn boek "Professionele video's maken met je smartphone" inbegrepen.

Wat levert het op? Aan het eind van de training kun je een eenvoudige video maken, met mooie shots en rechtenvrije muziek. De meeste deelnemers gaan na de training direct enthousiast filmpjes maken, en sturen me al snel de eerste resultaten!

Wat maakt deze training van Geertje Algera Media uniek? Geertje Algera heeft jarenlange ervaring met smartphone reportages maken voor KRO-NCRV. Als geen ander kent zij de uitdagingen van smartphone verslaggeving, maar ook de toegevoegde waarde ervan. Internationaal loopt zij voorop met haar persoonlijke reportages. In 2016 was zij spreker op het internationale congres MoJoCon, over mobiele journalistiek, en sprak zij over verhalen vertellen met de mobiele telefoon. In 2018 sprak zij op het International Journalism Festival in Perugia, Italië. En in 2023 gaf zij een expert-sessie over video op Social Today van Frankwatching in de Jaarbeurs Utrecht.

Wie kan meedoen? Deze training is geschikt voor iedereen met een smartphone, liefst een nieuwer model (maximaal 3 jaar oud). Met een oudere smartphone ben je welkom, maar loop je er soms tegenaan dat een app niet meer soepel werkt. Zowel smartphones met Android als iOS (iPhone) zijn welkom. Naar mijn training komen veel marketing- en communicatie professionals, succesvolle ondernemers en mensen die deze competentie aan hun CV willen toevoegen.

Wanneer is de training niet geschikt? Je moet van je leidinggevende op training om video's te maken, maar je krijgt geen tijd om deze video's daadwerkelijk te gaan maken. Je haat sociale media en video's op sociale media zijn ook totaal niet je ding. Je bent iemand die bij de eerste de beste tegenslag het spreekwoordelijke bijltje erbij neergooit.

6 of 13 september

11 oktober

25 oktober - Level Up training Meer info via deze link

26 november

13 december

Meld je nu aan door een mail met je volledige factuurgegevens via contact@geertjealgeramedia.nl

Eerstvolgende training
Volg mij
Prijs
Open training:
In Utrecht € 395,00 (excl. btw, per persoon)
Incompany training:
Op lokatie € 2395,00 (excl. btw, max. 10 deelnemers)
Online vanaf € 1.595,00 (excl. btw, max. 10 deelnemers)
Direct aanmelden?

Mail je naam & factuurgegevens
naar contact@geertjealgeramedia.nl
o.v.v. datum/plaats training

Meer info?
Mail contact@geertjealgeramedia.nl

Video's maken 3D

Bij al mijn trainingen zit mijn boek "Professionele video's maken met je smartphone" inbegrepen.

Testimonials

Andere diensten

Geertje

Spreker voor event of congres

Spreker op (online) event Op zoek naar een sprankelende spreker, een vakvrouw, iemand die het tempo hoog houdt? Boek mij voor je (online) event! Geen saaie bijdrage maar een pakkende presentatie over filmen en vloggen....
Incompany training

Incompany trainingen

Incompany training Sinds 2016 de favoriet van vele bedrijven: Professionele video's maken met je Smartphone Van filmen en monteren tot het online plaatsen van video's, alles kan met je mobiele telefoon. Deze vaardigheid is niet...
image00002

Smartphone video’s maken Level Up

Smartphone video's maken Level Up 14 juni Maak jij al video's met je smartphone, maar ben je klaar voor de volgende stap? Dan is de training "Video's maken met je smartphone: Level Up" precies wat...