Ondersteboven van alle reacties

Stilstaan bij je succes 

Bepaald niet mijn sterkste kant, maar ik pak in deze nieuwsbrief toch even “mijn” moment. Een jaar geleden verscheen mijn boek “Professionele video’s maken met je smartphone” bij uitgeverij Nubiz. Ik ben er nog steeds ondersteboven van, zoals te zien is op de foto hierboven die ik maakte in een museum in Maastricht.

Wat is mij allemaal overkomen sindsdien? 

 • Tientallen privé-berichtjes van blije lezers uit Nederland & België
 • Mijn boek is aangekocht door de Nederlandse bibliotheken 
 • Mijn boek wordt gebruikt in het onderwijs; op universiteiten, op hogescholen journalistiek, en op ROC’s 
 • Binnen een half jaar verscheen de 2e druk en de 3e druk komt eraan! 
 • 5 Sterren op Managementboek.nl en op Bol.com ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
 • Mijn boek was een cadeau in goodybags van diverse events  
 • Ik presenteerde mijn boek bij Paagman in Den Haag, maar ook bij boekwinkels in Middelburg, Maastricht en Leeuwarden
 • Mooie recensies verschenen onder meer op Managementboek, Frankwatching en Villamedia 

Dit is natuurlijk allemaal geweldig, en meer dan ik heb durven hopen. Maar mijn grootste succes is dat mijn dochter mijn boek mee nam naar school, enkele dagen na de verschijning. Ze liet het zien aan juf Marjo en aan alle kinderen in haar klas. “Mijn mama heeft een boek geschreven”. Haar klasgenoten vonden het heel bijzonder. Op bladzijde 55, 88 en 89 staat zij ook op de foto in mijn boek en haar medeleerlingen vonden dat superspeciaal. 🥰

Kijk de video van mijn boekpresentatie bij Paagman in Den Haag terug via onderstaande link. Credits zijn voor Emily May ’t Hoen

https://www.instagram.com/reel/Cbhuoc2jp1y/

Over tot de orde van de dag, namelijk Apps (naast lekker eten zijn apps echt mijn favoriete onderwerp) 

Algera’s App Tip: MoJo  – Reels & Stories Maker 

Veel ondernemers werken met Canva om visuele content te maken voor de social kanalen. Maar ik ben fan van de MoJo app. Deze app maakt een gigantische ontwikkeling door de laatste tijd. Maak je veel korte video’s zoals Reels en Stories, maar wil je een professionele look? Dan is dit je app. Gratis te proberen, maar wil je alle opties zoals eigen kleuren en lettertypes dan is er een abonnement. In MoJo zitten veel voorgebakken templates voor verschillende bedrijfstakken zoals winkels, fotografen en webshop-eigenaars waarmee je shots achter elkaar aan kunt plakken, in combinatie met zeer strakke vormgeving en muziek. Sinds kort zijn er ook Reels-templates beschikbaar. Ik heb de betaalde versie van 40 euro per jaar. Beschikbaar voor iPhone en Android. 

Chinese apps, go of no-go?

Het gebruik van Chinese montage-apps zoals TikTok en CapCut ligt gevoelig, omdat apps vaak toegang hebben tot bijvoorbeeld je camera, microfoon, locatie en andere data. Eigenlijk zitten alle overheidsorganisaties momenteel met de handen in het haar over deze kwestie. De Chinese overheid zou “meegluren” via deze apps denken privacy-experts. 

Op mijn LinkedIn-profiel plaatste ik een poll, waarin 60% van de stemmers aangaf geen Chinese apps te gebruiken. Er kwamen ook interessante commentaren binnen, zoals de tip van Wietske van Ierssel om Coded Bias op Netflix te kijken. Ook werd door China-expert Fred Sengers opgemerkt dat het veiligheidsrisico vooral bestaat voor mensen die bijvoorbeeld in de politiek of bij defensie werken. Daarnaast merkte Maaike Bruggeman op dat de focus nu wel erg ligt op Chinese apps, maar dat “Westerse” apps niet per se veiliger of beter zijn. Interessante discussie! 

Wil je niet langer gebruik maken van Chinese montage-apps dan zijn er een aantal alternatieven zoals VN Video Editor (Vietnam), VLLO (Zuid-Korea), GoPro Quik (USA), iMovie (USA) of Instagram Reels (USA). Maar hier dus ook een dikke vette disclaimer: Ook deze apps geef je toegang tot je camera, foto’s/video’s, microfoon enzovoorts

Volg-tip: Nederlandse smartphone video makers om te volgen 

Ook professionele videomakers kiezen wel eens voor de smartphone als camera. Soms voor “erbij”, maar soms is het ook een bewuste keuze om grotendeels met de smartphone te werken als fotocamera of videocamera. Waarom ook niet, de smartphones worden steeds beter en het filmen, editen en publiceren op de telefoon geeft een snelle workflow.  

Op Instagram zijn veel smartphone videomakers te vinden. Mijn favoriete makers uit Nederland zijn:

 • Esther Ofori (@eo_visualz)
 • Claire Droppert (@claireonline)
 • Patrick Smit (@groovypat)
 • Muna Hajibaana (@tothemoen)
 • Noor de Groot (@queenofjetlags)

Ook de account van de winkel voor mobiele content creators @mojogear maakt vrijwel alle Reels met de smartphone. In mijn vorige nieuwsbrief gaf ik vijf tips voor Instagram videomakers buiten Nederland. Heb je deze namen gemist? Check dan mijn vorige nieuwsbrief. Volgende keer wil ik leuke accounts delen op TikTok (ja ja Chinese app, ik weet het), waar veel trucs en hacks met de telefoon worden gedeeld. 

Content Creatie Dag 

Ik heb een idee! Voor iedereen die ooit mijn training heeft gevolgd wil ik een content creatie dag organiseren. Tijdens deze dag krijg je een opfrisser van mijn training, en een aantal uur beschikking tot een mooie locatie waar je foto’s en korte video’s kunt opnemen voor je social kanalen. Mogelijk regel ik ook haar & make-up, of zelfs stijladvies. Aan het einde van de dag ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe foto’s en een aantal nieuwe video’s voor Reels, LinkedIn of YouTube shorts. Het is nog een idee, de uitwerking en het kostenplaatje zijn nog niet rond. Lijkt je dit een tof plan? Stuur mij dan een mailtje met in de onderwerp-regel Content Creatie Dag YES, dan hou ik je op de hoogte.

Deze foto is gemaakt tijdens een content creatie dat van Janneke van Heugten

Last call voor Level Up 📈

Op 18 april is mijn Level Up videotraining in Utrecht voor iedereen die een niveau omhoog wil met smartphone video content creatie. Prachtlocatie in de voormalig directiekamer van Douwe Egberts, en maar liefst twee gastdocenten met expertise op gebied van Reels, podcast, stopmotion, voice over en montage. Zoals bij al mijn trainingen zit ook bij deze training 4 weken hulp & feedback – last call want er is nog 1 ticket. 

Veel trainingen en events

Event bij Universiteit Wageningen

Ik ben dit voorjaar razend druk met trainingen en events. Wil je dus nog een incompany training boeken voor de zomer? Of mijn boeken voor een event, neem dan snel contact met mij op. Mei, juni & juli beginnen al aardig vol te lopen. 

Mijn training op basis van open inschrijving bij Buurten de Fabriek in Utrecht is voor de zomer nog twee keer, namelijk op 12 mei en op 27 juni. Inclusief boek.

Over mij 

Ik ben Geertje Algera (48) uit Utrecht en ik help organisaties en ondernemers om zelf professionele video’s te maken met hun smartphone. Dit doe ik door middel van incompany trainingen door heel Nederland en trainingen op open inschrijving in mijn woonplaats Utrecht. Ook geef ik online trainingen over de hele wereld. Ik speek regelmatig op events bijvoorbeeld voor artsen, leraren, ambtenaren en ondernemers. Nieuwsgierig naar mijn aanbod? Op mijn website staan al mijn trainingen en lezingen omschreven. Heb je een vraag, mail gerust op geertje@geertjealgeramedia.nl

In 2022 is mijn boek Professionele video’s maken met je Smartphone verschenen bij Uitgeverij Nubiz, bestel voor 20 euro bij Bol via onderstaande link.

https://www.bol.com/nl/nl/p/professionele-video-s-maken-met-je-smartphone/9300000071061943/

Over ongeveer een maand komt mijn LinkedIn-nieuwsbrief weer uit. Wil je mijn dagelijks leven als trainer, moeder & ondernemer volgen, dan is Instagram de aangewezen plek: @geertjealgeramedia (bijna 4000 volgers, supergezellig). Voor nu een fijn Paas-weekend.

De forsythia in mijn straat is altijd prachtig rond Pasen
1680856715933