Blackmagic Camera App | Video voor Rijkswaterstaat | App-tip SkyFlow | Bekendmaking experts Level-Up training

Tijdens de vakbeurs voor media IBC Amsterdam is voor iPhone de Blackmagic Camera app gepresenteerd. De app is een concurrent voor de betaalde app FiLMiC Pro, maar dan helemaal gratis. Met Blackmagic kun je allerlei dingen instellen en monitoren zoals witbalans en geluid. Als jij een film- of fotografieachtergrond hebt, zal je deze app zeker waarderen. Android-gebruikers kunnen kiezen voor de bestaande gratis app OpenCamera. 

Foto gemaakt met mijn iPhone door Rinse Fokkema, huisfotograaf bij Rijkswaterstaat

Spot alle filmische trucs in deze video

Vorige week werd ik door Rijkswaterstaat uitgenodigd voor een Instawalk langs de nieuwe A16 bij Rotterdam. Ik plaatste de video van deze rondleiding voor filmers en fotografen al eerder op LinkedIn, check deze link. We mochten onder meer in de vluchttunnel in de nieuwe Rottemerentunnel filmen. Bijzonder! Dank aan Rijkswaterstaat voor deze interessante Instawalk. Zie ook de omslagfoto boven deze nieuwsbrief, een soort “vrouwen die bouwen” toch?

Leren filmen is ook leren om goed te kijken naar video’s van anderen. Kan jij in deze video alle compositietrucs die ik gebruikt hebt, te weten: 

Hoog of laag standpunt, Lijnen, close-up, weerspiegeling, scherpte/diepte, gebruik van lijnen of patronen, natuurlijk kader

Algera’s App Tip: Skyflow (iPhone)

Van mobiel journalist Jacco van Giessen kreeg ik een tip voor een creatieve app. Dank Jacco. Het gaat om de app SkyFlow die Jacco veel gebruikt voor het maken van imposante timelapse video’s. Snelheid, framerate en lichtomstandigheden zijn aan te passen in deze app. Volgens Jacco is de betaalde versie het geld absoluut waard. Check Jacco op Instagram @jaccovangiessen

Heb jij ook een tip voor een creatieve video of montage-app, stuur me dan een berichtje op geertje@geertjealgeramedia.nl of een DM via LinkedIn.

Sceenshot van de app Skyflow

Volg-tips Web Summit Lissabon

Je las er al eerder over in mijn nieuwsbrief, de conferentie Web Summit in Lissabon, van 13-16 november aanstaande. Natuurlijk in de nieuwsbrief van november een uitgebreid verslag alle trends en innovaties die mij zijn opgevallen op Web Summit. Maar in deze nieuwsbrief tip ik je alvast wat mensen om te volgen tijdens deze week, zodat je deze conferentie een beetje kunt meebeleven.

Esther Ofori Mantey, Chantal Quak en de prachtige locatie “Suits & Sundays”

Nog 1 ticket voor LEVEL UP

Met veel trots kan ik de gastdocenten voor de Level Up training op 27 oktober bekend maken. In de ochtend deelt nieuwslezer & podcaster Chantal Quak haar expertise op gebied van montage, voice over en stopmotion video. Smartphone videomaker Esther Mantey is expert op gebied InShot, Reels & TikTok, en deelt haar tips & tricks in de middag. 

De Level Up training is voor iedereen die al filmt en edit met de smartphone, maar een level omhoog wil. In het bijzonder geschikt voor contentmakers, communicatiespecialisten en ondernemers die beter en sneller video’s willen maken. Ik start altijd met een korte samenvatting van de basistraining, maar daarna duiken we snel de diepte in. We gaan oefenen met nieuwe accessoires en stopmotion video. Chantal leert je dat ook saaie onderwerpen kunt vatten in een aantrekkelijke video. Esther leert je om je telefoon op de kop te houden voor meesterlijke shots! Zij is wereldwijd bekend vanwege deze stijl van filmen.

Kun je niet op 27 oktober maar wil je in de zomer van 2024 deze training volgen, mail me dan even, dan zet ik je op de lijst belangstellenden.

Agenda oktober

  • 2 oktober Event Amersfoort
  • 3 oktober Training op basis van open inschrijving Utrecht (nog 1 tickets)
  • 10 oktober TU Eindhoven
  • 24 oktober Ouderenfonds Amersfoort
  • 27 oktober Level Up training in Utrecht (nog 1 ticket)
  • 31 oktober Empower Women Event Rotterdam
  • 2 november Politieacademie