Business coaches, wijsheid of waanzin? | App-tip MultiRecs | filmtips & montage-apps | Gratis ticket Web Summit

Welkom bij alweer mijn 11e nieuwsbrief! Als eerste dit: Midden in de zomervakantie stond ik in het Algemeen Dagblad met een artikel over vakantie-video’s maken met je smartphone. Het artikel is alleen voor abonnees, maar natuurlijk zet ik voor jou als nieuwsbrief-lezer alle tips uit het interview met AD op een rij. Lees verder onder de foto.

Groeten uit Smartphonië in het AD

Filmtips:

 1. Zet je smartphone op vliegtuigstand om batterij te besparen 
 2. Doe een stapje naar voren voor betere beelden en beter geluid 
 3. Geen takes van 1 minuut, maak korte shots van 3-10 seconden
 4. Poetsen! Maak de lenzen van je smartphone schoon met een doekje of een stukje kleding
 5. Deel je video’s pas bij thuiskomst, want het dievengilde kijkt ook op de socials

Montagetips:

 1. iMovie
 2. GoPro Quik
 3. Instagram Reels
 4. InShot of CapCut (beide Chinees, dus niet op je werktelefoon als je bij de overheid werkt)

Heb je een abonnement op het AD, dan is het hele artikel online of in de app te lezen. Zoek op “Groeten uit Smartphonië”. 

Opvallend: Bij het artikel staat een stock-foto van iemand die met de smartphone een foto (!) neemt van het Colosseum in Rome. Van grote afstand. Horizontaal kader. Een mannenhand houdt de smartphone vast. Ik vermoed dat de beeld-redactie het artikel niet gelezen heeft, want als er iets is wat je absoluut niet moet doen met je smartphone is gebouwen van grote afstand filmen 😩

Save-the-date: De datum voor mijn Level Up training in Utrecht is bekend: vrijdag 27 oktober. Wil je een “level up” met je smartphone video skills, geef je dan snel op! Ik doe dit niet alleen, maar samen met twee top content creators. Tip: Vraag opleidingsbudget aan je werkgever voor deze waardevolle training van één dag.

Algera’s App Tip: MultiRecs (iPhone)

De Japanse app MultiRecs doet iets grappigs wat ik nog nooit eerder gezien heb.

Als je een iPhone hebt met 3 lenzen (regulier, groothoek en close-up) kun je door middel van deze app de 3 lenzen tegelijk gebruiken. Zowel voor foto als voor video. Dit kan handig zijn als je een shot op verschillende manier, maar tegelijk vast wilt leggen. De Android-versie van deze app heb ik niet gevonden, waarschijnlijk omdat zo’n app voor Android heel moeilijk te bouwen is. 

Wél voor Android, en ook voor iPhone, is de mogelijkheid om de hoofd-camera en de selfie-camera tegelijk te gebruiken. Dit kan via Instagram Stories ➡️ klap het menu uit ➡️ en klik op “Dubbel”. Je kunt nu op hetzelfde moment foto’s en video maken. Dat is handig voor een tutorial, of als je op hetzelfde moment jouw hoofd en je POV (point-of-view) wilt laten zien. Heb je geen Instagram, dan kan dit met de app Double Take, die beschikbaar is voor iPhone en Android.

De Japanse app MultiRecs, alleen voor iPhone

De functie “Dubbel” in Instagram Stories

De wijsheid en waanzin van business coaches

Onlangs liet ik mij onder een post van Wieteke van Diggele uit over een ronduit slecht event van een business-coach uit Apeldoorn. Nou dat heb ik geweten. Mijn DM stroomde over met nieuwsgierige berichtjes. Wie was deze schaamteloze business coach met haar slechte event? 🤔 Haar naam ga ik hier niet delen, maar het is geen geheim dat ik geen fan ben van business coaches die 25.000 euro vragen (of het dubbele) voor een jaarprogramma waarin je alleen leert om in jezelf te geloven, te investeren en een e-learning op te zetten. Wat dan wel? Lees verder onder de foto.

Een goede business coach stopt jou niet in een mal

Dit gezegd hebbende: Ik denk zeker dat een goede business coach voor ondernemers een meerwaarde heeft. Mits de coach zelf ook ondernemer is (geweest) en jou niet in een mal stopt, maar kijkt naar jou als ondernemer met al je goede en minder goede punten. En dat hoeft echt geen 25.000 euro te kosten, maar ik denk dan aan tarieven van 500 euro tot 3000 euro. Hieronder de coaches waarbij ik een programma of coaching heb gevolgd. Ik kan ze dus van harte aanbevelen. En ik heb géén affiliate lopen bij deze mensen. En ik geef ook geen garanties voor succes. 

Genoeg over business coaches, want ik heb nog twee belangrijke punten in deze nieuwsbrief: Een ticket voor de meeste geweldige tech-conferentie in Lissabon en mijn agenda met alle trainingen en events de komende maand. Ik hoop je ergens tegen te komen!

Winactie Web Summit Lissabon

Van 13-16 november ga ik naar de conferentie Web Summit in Lissabon. Wat mij betreft de beste conferentie over tech, innovatie, content, media, duurzaamheid, en nog veel meer. En ik geef één GRATIS kaartje voor de conferentie weg. Aangezien ik de tickets heb gekocht via Women In Tech mag ik dit kaartje alleen geven aan een vrouw of iemand die zich identificeert als vrouw. Wil je dit kaartje, mail dan een korte motivatie naar geertje@geertjealgeramedia.nl

Let op: Vliegtuig en hotel moet je zelf nog regelen, maar de toegang is voor jou dus gratis. De gender-eis is trouwens vanuit de organisatie omdat ze minimaal 50% vrouwelijke bezoekers willen trekken. Geweldig toch?

Mocht je zo’n conferentie overweldigend vinden, Chantal Schinkels organiseert een reis naar WebSummit waarbij ze hotel en vervoer in Lissabon regelt voor een kleine groep Nederlandse deelnemers. Check haar socials voor meer info.

Agenda september & oktober  

 • 31 augustus Club Malo Open Shoot Dag en netwerkborrel
 • 5 september Training op basis van open inschrijving Utrecht (nog 1 ticket)
 • 6 september Opnamedag nieuwe tutorials
 • 13 september 1-op-1 privé training
 • 15 september incompany training Utrecht
 • 30 september incompany training Zwolle
 • 3 oktober Training op basis van open inschrijving Utrecht (nog 2 tickets)
 • 10 oktober TU Eindhoven
 • 27 oktober Level Up training in Utrecht
 • 31 oktober Empower Women Event Rotterdam (bezoeker)

8 recensies op managementboek

Erg dankbaar voor de acht recensies van Professionele video’s maken met je smartphone op Managementboek.nl

Dit is de meest recente: “Supergoed, leerzaam boek” 

Met plezier heb ik dit boek van Geertje Algera gelezen. Super toegankelijk, je verslindt ‘m echt in nog geen 2 uur. De tips zijn ook heel handig en gelijk toepasbaar in de praktijk. Met name het hoofdstuk over monteren sprak me heel erg aan. Vooral omdat ze laat zien dat monteren verder gaat dan wat beelden achter elkaar zetten.

Lees de andere zeven recensies en bestel mijn boek op via deze link naar managementboek