Boost je videoproducties met 1-op-1 begeleiding | VLLO-app | StopMotion | podcasts & Reels

Een spannende primeur – mijn gloednieuwe dienst is een feit! Sinds kort bied ik 1-op-1 begeleiding op locatie aan voor videomakers. Hierbij kom ik naar jou toe en help ik jou van begin tot eind met je video. Ik denk inhoudelijk met je mee en op locatie help ik jou met alle technische aspecten zoals licht, geluid en stabiliteit. Ook assisteer ik bij het vloggen en/of interviewen. Ik mocht het onlangs al uitproberen bij de Gemeente Best, waar ze video’s en vlogs maken over de energietransitie.

Jolie, Toine en Thijs van de Gemeente Best

Speciaal voor bedrijven die mijn training hebben afgenomen, heb ik deze service bedacht als aanvulling op het leertraject van de medewerkers. Deze 1-op-1 begeleiding is uitermate effectief omdat we de geleerde video & vlog vaardigheden direct toepassen in de praktijk. Eventueel weggezakte kennis wordt ook weer opgefrist. Hoewel de dienst 1-op-1 begeleiding heet, komt het ook voor dat ik 2 of 3 mensen tegelijk help, bijvoorbeeld op een event. 

Deze dienst staat nog niet uitgebreid op mijn site, maar als je klant bij me bent geweest, dan weet je natuurlijk hoe je me kunt vinden voor een aanvraag. Lijkt me superleuk om opnieuw met je samen te werken.

Algera’s App Tip: VLLO (iPhone en Android) 

De Koreaanse app VLLO vind ik een aanrader voor beginners die iets meer willen dan “monteren voor dummies”! Wil je vlogs monteren, meerlaagse montage en heb je een hekel aan abonnementen, dan is dit mogelijk jouw app. De meeste functies zijn gratis, dus daarmee kom je een eind. Leuke geluidseffecten en voice-over functie! VLLO is heel geavanceerd op het gebied van filters en kleurcorrectie. VLLO heeft een abonnement, maar er is ook een optie om alle mogelijkheden met een eenmalige aankoop af te kopen. Een goede deal voor ongeveer 30 euro. Tevens geschikt voor mensen en organisaties die beslist geen Chinese app willen gebruiken. 

Positieve of negatieve ervaringen met VLLO, of gewoon een vraag? Mijn contactgegevens staan onderaan dit bericht. 

Het was 2007 en ik voelde me zo hip met mijn gloednieuwe iPhone! (grapje, de foto is gemaakt in 2018)

Podcast tips!

Al in 2007 volgde ik een cursus podcasting & vodcasting aan de Hogeschool Utrecht. Ik was er dus vroeg bij. Maar daarna verloor ik al snel mijn interesse in dit platform omdat ik gegrepen werd door sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Tot 2023! Ik ben waarschijnlijk de laatste in Nederland om podcast te (her)ontdekken. Maar: Beter laat dan nooit.

Hierbij mijn tips voor goede podcasts door vrouwen. (Een mix van zakelijk en gewoon leuk). Ik luister zelf op Apple Podcasts of Spotify. 

 • Dé Klantenpodcast van BNR met host Danielle de Jonge, 100 afleveringen met verschillende experts 
 • Empowerwomen-depodcast van Sandra Lagace ✔, met bijvoorbeeld Jacinta Hall of Souad el Markhous 
 • We Love Communities van Maartje Blijleven
 • Lui in de tuin van Chantal Quak
 • De mediameiden (Tamar Bot & Fanny van de Reijt) 

Podcasts maken met je smartphone en de juiste apparatuur kan trouwens prima. Weet jij leuke podcasts die low-budget met smartphone gemaakt zijn? Stuur me dan een privé-bericht (InMail) via LinkedIn. Ik ben heel geïnteresseerd en misschien kunnen we wel samenwerken.

Agenda juni & juli 

 • 5 juni spreker op event Consinta Zoetermeer 
 • 14 juni digital news report presentatie 
 • 16 juni incompany training ROC Amsterdam 
 • 19 juni Westfriesland Academie (nog 2 plekjes beschikbaar voor leden) 
 • 27 juni “Professionele video’s maken met je smartphone” in Utrecht (uitverkocht) 
 • 30 juni Festival van de Journalistiek Den Haag 
 • ·3 & 4 juli eventvideo SIDM’s The Future of Diagnosis Utrecht 
 • 5, 6 en 7 juli VIP cliënten 
 • 11 juli ZuidOostZorg Drachten Incompany training 

Level Up: in de ban van stopmotion & Reels

In april vond mijn allereerste Level Up training plaats en wat een geweldige ervaring was het! Deze training is speciaal voor iedereen die zijn smartphone video skills naar nieuwe hoogten wil tillen. We hadden een fantastische groep en twee geweldige gastdocenten hebben ons geïnspireerd. 

Chantal Quak bracht ons in de ban van stopmotion video’s, de perfecte manier om saaie onderwerpen nieuw leven in te blazen. En weet je wat? Het is verrassend eenvoudig met behulp van een gratis app. Ook gaf Chantal een sneak peek van de montage-app Lumafusion, speciaal voor de gevorderde content creator.

Muna Hajibaana van @tothemoen blies ons omver met next level Reels tips, en natuurlijk deel ik deze ook graag met mijn nieuwsbrief-lezers:

 • Volg het Creators account en mis “IG Anthems” niet 
 • Kwaliteit telt, dus film bij voorkeur met je back-camera 
 • Editen in Reels kan, maar CapCut en Inshot tillen je Reels naar een hoger niveau  
 • De start van je Reel, de hook is uitermate belangrijk 
 • Maak gebruik van de templates die Instagram aanbiedt om snel iets te creëren
 • Hashtags doen ertoe, gebruik 5 tags die relevant zijn voor je content, bij voorkeur met minimaal 20.000 hits (voorbeeld: #boekschrijven heeft 21.000 hits, perfect dus!)

We hebben nog zoveel meer behandeld: Adobe Premiere Rush, MoJo, creatiever video’s maken, beter interviewen, werken met vaste formats en het vermijden van saaie talking heads. Daarnaast oefenden we met nieuwe apparatuur zoals de iPhone 14 Pro Max en de Insta360 camera. Na afloop ontdekte ik dat deelnemers Myrthe en Susan mij stiekem hadden gefilmd met mijn eigen iPhone. Screenshot hieronder.

Caught in the wild: Vloggers die vloggers filmen 😂

Enthousiast geworden over deze Level Up training? Wil je een dag vol inspiratie om nóg betere video’s te maken? Geef je dan direct in voor de Level Up training in het najaar van 2023. De exacte datum wordt binnenkort geprikt in overleg met de eerste geïnteresseerden. Investering 495 euro excl. BTW.

Tip: Deze training is ook beschikbaar voor incompany sessies. KPMG, de landelijke politie en Wageningen Universiteit gingen je al voor. Meer weten? Mail mij met als onderwerp incompany training Level Up. Mijn contactgegevens staan hieronder.

Tot slot nog dit: 

⛱ Zomerse break vibes: Laat je smartphone even links liggen, verbind met de echte wereld om je heen en geniet van onvergetelijke momenten