Het kopieercompliment | Op stap met een collega content creator | App-tip YouTube Create

Laat ik deze nieuwsbrief maar gelijk beginnen met iets wat bij mij een mix van gevoelens oproept. Toen ik in 2016 begon met mijn trainingen “Professionele video’s maken met je smartphone” was ik één van de eerste mensen in Nederland die deze training aanbood. Inmiddels zijn er tientallen, misschien wel meer dan honderd aanbieders. En nu komt het: Ook sommige ondernemers en bedrijven die bij mij de training hebben gevolgd, bieden zo’n training aan in hun eigen pakket.

Foto gemaakt in hotel The Nox Utrecht door Carola Doornbos

Soms krijg ik een mailtje of appje met iets van: “Ik ben zo geïnspireerd door jou, dat ik nu zelf ook vlog-trainingen met de telefoon ga geven”. Vaker zie ik zoiets gewoon op LinkedIn voorbijkomen zoals deze week. Begin dit jaar gaf ik een training gegeven bij marketingbureau P. en nu post de directeur de nieuwe training “Filmen met smartphone” op LinkedIn. Dit steekt wel een beetje hoor, zeker als de beschrijving van de training 1-op-1 is gekopieerd. Maar, laten we het positief zien, het is eigenlijk een groot compliment! Het is een bevestiging dat mijn werk impact heeft en mensen inspireert, en dat is uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe.

Laten we ook niet vergeten dat iedere trainer zijn of haar skills uiteindelijk heeft opgebouwd door te leren van anderen. Ik ben persoonlijk geïnspireerd en gevormd door talloze getalenteerde trainers en mentoren in mijn carrière zoals mark egan, Marc Blank-Settle en Yusuf Omar. Elke training die ik geef, is een mix van lessen die ik heb geleerd van andere geweldige mensen. We zijn allemaal beïnvloed door de kennis en inzichten van anderen, en ik voel me bevoorrecht om mijn kennis en ervaring te delen met anderen.

Leerzaam: Op stap met een vakvrouw

Dit voorjaar ging ik op bezoek bij Paleis Soestdijk met een andere content maker, namelijk Dainahara Polonia van Explore Utrecht (Insta, website & nieuwsbrief). Wat een inspirerende en leerzame ervaring! Samen bezochten we Paleis Soestdijk, waar we niet alleen het paleis en de tuin verkenden, maar ook genoten van een gezellige lunch in de oranjerie. We maakten maar liefst 10.000 stappen en een indrukwekkende hoeveelheid van 120 foto’s en diverse video’s.

Dainahara Polonia voor Paleis Soestdijk (foto door mijzelf)

Wat me het meest bijbleef, was de manier waarop Dainahara naar de foto’s keek en bepaalde welke echt opvielen en welke minder geschikt waren voor publicatie. Het was opvallend dat sommige opnames die ik in eerste instantie zou hebben weggegooid, door Dainahara werden gebruikt, terwijl andere shots waar ik enthousiast over was, niet pasten in haar selectie.

Ze bleek een meester in het creëren van gevarieerde content, want ze produceerde maar liefst 2 Reels, 1 carrousel post, 1 reguliere post en talloze stories tijdens ons bezoek. Het proces van contentcreatie werd voor mij duidelijk: het draait om het batchen van content en het strategisch verdelen in verschillende formats. Het samenwerken tijdens deze dag maakte de ervaring des te waardevoller, omdat we elkaar konden ondersteunen met het maken van foto’s en video’s en elkaar voortdurend inspireerden.

De stories die ik maakte zijn nog terug te vinden op mijn Instagram profiel (@geertjealgeramedia) in het hoogtepunt “Onderweg”. Een mooie montage is te vinden op het profiel van Explore Utrecht via Reel Paleis Soestdijk

Algera’s App Tip: YouTube Create

Deze app is helaas nog niet in Nederland beschikbaar, maar ik wil ‘m toch alvast noemen omdat het er veelbelovend uitziet. YouTube heeft een nieuwe gratis montage-app uitgebracht in Amerika: YouTube Create, helemaal ingericht op het editen van video’s op de smartphone. Ik heb een aantal video’s over YouTube create bekeken en het ziet eruit als een hele goede app, zowel voor beginners als voor gevorderden. Hou mijn socials in de gaten, want ik zal het direct aankondigen als de app beschikbaar is in Nederland.

Heb jij ook een tip voor een interessante film of montage-app, stuur me dan een berichtje op geertje@geertjealgeramedia.nl of een DM via LinkedIn.

YouTube tutorials kijken

Volg-tips YouTube

Wist je dat de meeste montage-apps zoals Lumafusion en Kinemaster een YouTube kanaal hebben, waar je tutorials kunt vinden? Heel erg handig. Een raar fenomeen is wel dat tutorials gemaakt door makers, vaak beter zijn dan de aangeboden tutorials door de bedrijven achter de montage-apps. Drie kanalen die ik regelmatig check, als het gaat om video-tutorials:

 • Primal Video, bijvoorbeeld deze video over CapCut
 • De Videomakers, bijvoorbeeld deze video over de persreis naar Samsung
 • Pelpina, bijvoorbeeld deze uitleg over Canva

Agenda november

 • 2 november Politieacademie
 • 8 november Ministerie van Defensie
 • 13 – 17 november Web Summit Lissabon ✈️
 • 20 november ABN-AMRO
 • 24 november TU Eindhoven
 • 1 december Basistraining in Utrecht (open inschrijving) UITVERKOCHT

Benut het opleidingsbudget van 2023

Veel organisaties willen hun opleidingsbudget van 2023 nog opmaken. Zeer begrijpelijk. Het is dus een goede timing om nog dit jaar een kaartje voor mijn training op 23 januari 2024 of 1 maart 2024 in Utrecht aan te vragen bij je werkgever. (Indien nodig kan de factuur in december verstuurd worden). De kosten bedragen 345 euro excl. BTW, dit is inclusief mijn boek en vier weken hulp bij het maken van je eerste video’s.

Een incompany training bij jullie op kantoor is natuurlijk ook mogelijk. Een goede optie als je mijn training met een groepje collega’s wilt volgen. Ik kom dan naar je toe en jullie hebben gegarandeerd een leuke en leerzame dag!

Enkele recente reviews:

 • Leuk, leerzaam en nuttig!
 • De meest waardevolle training die ik ooit volgde
 • Als je meer met video wilt doen, ga dan naar Geertje Algera

“Comments are cash”

Over mij: Ik ben Geertje Algera (48) uit Utrecht en ik help organisaties en ondernemers om zelf professionele video’s te maken met hun smartphone. Dit doe ik door middel van incompany trainingen door heel Nederland en trainingen op open inschrijving in mijn woonplaats Utrecht. Nieuwsgierig naar mijn aanbod? Op mijn website staan al mijn trainingen en lezingen omschreven. Al meer dan 5000 mensen hebben mijn training gevolgd en vorig jaar publiceerde ik mijn boek “Professionele video’s maken met je smartphone” bij uitgeverij Nubiz. De derde druk is inmiddels verschenen! (lees verder onder de foto)

“Comments are cash”

Deze nieuwsbrief is helemaal gratis, maar kost maandelijks zo’n 6-8 uur van mijn tijd. Wil je iets voor mij terugdoen, koop dan mijn boek of geef het cadeau. Een andere leuke en gratis manier om iets terug te doen, is om op een post van mij te reageren. Zoals ze in Amerika zeggen “comments are cash”, want een comment van jou op LinkedIn of Instagram heeft ontzettend veel waarde! Afhankelijk van het aantal volgers kun je er een bedrag van 1-10 euro tegenover zetten. Een waardevolle comment is minimaal 4 woorden en gaat inhoudelijk in op de post. Een ❤️ is dus geen comment! Een vraag stellen of gewoon je mening geven is wél zeer waardevol. Dit brengt mijn post onder de aandacht bij een grotere groep mensen.