Gratis monteren of betalen voor een goede app?

Apps worden duurder, kan dat wel? 

Ik wil het in mijn derde LinkedIn-nieuwsbrief hebben over de prijs van montage-apps. Veel mensen willen gratis monteren op hun telefoon. Ze zijn eraan gewend geraakt dat monteren gratis kan, door middel van het gebruik van gratis apps zoals Quik. Maar Quik is inmiddels niet meer gratis, de app kost al een tijdje 10 euro per jaar of 2 euro per maand. Voor veel mensen is dit een afhaker. Ze willen gratis kunnen monteren. 

Maar vergeet niet, er werken mensen als app-ontwikkelaar. Deze mensen moeten betaald krijgen. Ook kost het geld om apps te blijven vernieuwen en aan te passen aan het besturings-systeem. Het is in feite logisch dat (goede) apps geld kosten. Zijn apps gratis, dan kan je er vergif op innemen dat dit tijdelijk is. Op termijn worden deze apps betaald. Gratis apps betaal je meestal met je privacy. De apps verzamelen gegevens en op basis hiervan krijg je advertenties te zien. Ik vind het betalen voor apps dan ook een normale ontwikkeling. 

Ook de montage-app Kinemaster voerde onlangs een forse prijsverhoging door. Kinemaster kost nu 140 euro per jaar. Een stuk duurder dan voorheen, de app was lange tijd een paar tientjes per jaar. Kinemaster is vergelijkbaar met monteren op de computer, en veel programma’s om op de computer mee te monteren, kosten ook geld. Ook in dit geval vind ik het logisch dat zo’n goede & betrouwbare app geld kost. 

Wil je echt niet betalen voor een montage-app, dan is het Chinese CapCut een goede optie. Ook het Vietnamese VN Video Editor is gratis. Voor de iPhone-gebruiker is daarnaast iMovie van Apple een goede keuze.

Algera’s App Tip: Magisto 

Ik ben dol op apps, daarom iedere maand in deze nieuwsbrief een app-tip. 

Deze keer de app Magisto, eigendom van Vimeo. Heb jij ook ontelbare (privé-) video’s op je smartphone, en wil je deze snel monteren? Denk bijvoorbeeld aan een jaaroverzicht van 2022? Of een vakantievideo? Een eventvideo? Of een video van het eerste jaar van je baby? Voor dat soort video’s is Magisto echt fantastisch. Geschikt voor iPhone en Android.  Je kunt de gratis versie met een limiet van 60 seconden uitproberen om te kijken of het iets voor je is. Dit is voldoende om een goede indruk te krijgen van de app. 

Magisto gebruikt een geavanceerde technologie om jouw video te analyseren, waardoor de app vrij goed automatisch kan monteren. De app registreert dingen als applaus, lachende mensen en bewegingen, zodat de “knips” op het juiste moment geplaatst worden. Mocht je het een fijne app vinden, dan zijn er verschillende abonnementen zoals premium & professional. De abonnementen zijn opzegbaar en er zit een proefperiode van 7 dagen bij. 

Momenteel heb ik zelf geen abonnement op Magisto, maar ik heb een aantal keer een jaarabonnement gehad. Ik maakte dan met name privé veel video’s, bijvoorbeeld van huwelijken en (kinder-)feestjes. Wil je laagdrempelig je privé-video’s monteren, dan is deze app echt het overwegen waard. Als je de app prettig vindt, is deze ook zeker geschikt voor zakelijk gebruik met het duurste abonnement. 

Volg tip van de maand: Elger 

Een paar jaar geleden kreeg ik een mail van een vriendin met de tekst “Wow, je staat in de nieuwsbrief van Elger!” Op dat moment had ik geen idee wie Elger was. Maar al snel kwam ik erachter dat Elger van der Wel een expert is op gebied van innovatie in de media. Hij heeft een goed gelezen nieuwsbrief over dit onderwerp. Ik stond dus jaren geleden in zijn nieuwsbrief, omdat hij schreef over mobiele journalistiek. Destijds een gloednieuw beroep. Ook geïnteresseerd in innovatie in de media? Abonneer je dan via: http://elger.fm/nieuwsbrief/

Spreken op events 

Sinds mijn boek is uitgekomen, krijg ik steeds meer aanvragen om te spreken op events. Ik vind dat erg leuk om te doen, ik geniet van de interactie met het publiek. 

Sommige organisaties vinden het leuk om mijn boek weg te geven in de goodybag van een event. Super natuurlijk, want zo kan ik alle deelnemers naar huis sturen met mijn naslagwerk, zodat ze thuis aan de slag kunnen. 

Heb jij ook een event, en wil je mijn boek inkopen voor alle deelnemers? Neem dan contact op met mijn uitgever John Numan van Uitgeverij Nubiz: john@nubiz.nl

Web Summit Portugal – winactie  

Van 1-4 november ga ik naar de uitverkochte (!) conferentie Web Summit in Lissabon. Daarover natuurlijk meer in de volgende nieuwsbrief! Volg mij tijdens deze reis ook in mijn Stories op Instagram en Facebook (@geertjealgeramedia) en op Twitter (@missgeertje).

Ik heb één GRATIS kaartje voor de conferentie om weg te geven aan een vrouw of iemand die zich identificeert als vrouw. Wil je dit kaartje, mail dan een korte motivatie naar geertje@geertjealgeramedia.nl 

Let op vliegticket en hotel moet je zelf nog regelen, maar de toegang is voor jou dus gratis. 

De gender-eis is trouwens vanuit de organisatie omdat ze minimaal 50% vrouwelijke bezoekers willen trekken. Geweldig toch?

Oproep: Viral Video 

Vond je deze nieuwsbrief interessant, deel deze dan gerust met iemand anders in je netwerk. Over ongeveer een maand komt de volgende nieuwsbrief uit. Daarin ga ik het hebben dus hebben over Web Summit maar ook over viral video. Een “viral” is een video die zich online razendsnel verspreidt. Heb jij ooit een viral video gemaakt? Stuur me dan even de link, dan kom je misschien wel voorbij in de volgende nieuwsbrief!  geertje@geertjealgeramedia.nl

1666249197535