Vlog door student journalistiek | Tool-tip Upscayl | podcast met Jeanet Bathoorn

In deze korte nieuwsbrief alleen maar leuk en positief nieuws over het filmen met de smartphone. Als eerste een vlog gemaakt door een student journalistiek. Ik werd namelijke door Daphne Kooy van de School voor Journalistiek in Utrecht gevraagd om mijn expertise te delen over smartphone-filmen! Als trotse alumnus van deze school heb ik 5 handige tips gedeeld om het meeste uit je smartphonecamera te halen. Daphne heeft er een geweldige video van gemaakt, maar er is één klein minpuntje: geen ondertiteling! Dus, zet je geluid aan en bekijk de 1,5 minuut durende video om die tips in actie te zien! Klik hier voor de video

Foto: Carola Doornbos
Daphne in actie op de School voor Journalistiek

Algera’s App Tip

In de nieuwsbrief van Nick Kivits las ik deze tip die ik graag met je deel. De meeste smartphone-foto’s zijn tegenwoordig van prima kwaliteit. Zelfs in mijn boek “Professionele video’s maken met je smartphone” heb ik alleen maar gebruik gemaakt van smartphone-foto’s. Toch komt het soms voor dat een (oude) smartphone-foto niet goed genoeg is om af te drukken. Daarvoor is Upscayl bedacht. Het is (nog) geen app maar een website.

De gratis tool schaalt smartphone foto’s op door gebruik van artificiële intelligentie (AI). Foto uploaden in de tool, een paar minuten wachten, en klaar is je foto van hoge kwaliteit. Let op, het is een open source AI-tool, dus relatief veilig, maar zoals met alle AI-tools zou ik er toch voorzichtig mee zijn.

Agenda februari  & maart

  • 2 februari mijn verjaardag 😁
  • 6 februari Congres Helmond
  • 8 februari Symposium Nijmegen
  • 13 februari ABN-AMRO
  • 1 maart Professionele video’s maken met je Smartphone (nog 2 tickets)
  • 7 maart online training Politie Nederland
  • 8 maart VIDM-awards Hilversum

Save the date

  • Voor al mijn lezers in het noorden van Nederland, op donderdag 4 april kom ik naar Leeuwarden voor de 1-daagse training “Professionele video’s maken met je Smartphone”. Geef je snel op via deze link
  • Level Up in Utrecht: Maak je al video’s met je smartphone en wil je beter worden in het filmen en monteren, een snellere workflow, nieuwe inspiratie & meer impact maken met zakelijke video’s? De datum voor mijn Level Up training is bekend: vrijdag 12 april. Meer info op mijn website

Podcast Vrijheidsondernemers

Business coach en bestseller-auteur 🎙 Jeanet Bathoorn 🌴☀️ heeft mij geïnterviewd voor haar podcast Vrijheidsondernemers. Erg levendig gesprek over ondernemen, (slechte) business coaches, 40+ en online zichtbaar durven zijn (zonder make-up en met grijs haar) en natuurlijk kwamen er ook nog videotips voorbij! Abonneer je alvast op de podcast van Jeanet, de publicatie is over enkele dagen! Kan je niet wachten, check dan de video van de podcast op de LinkedIn van Jeanet. (nieuwsbrief gaat verder onder de foto)

Jeanet Bathoorn nodigde mij op Web Summit ’23 in Lissabon uit voor haar podcast

Wie schrijft deze nieuwsbrief

Ik ben Geertje Algera (48) uit Utrecht en ik help organisaties en ondernemers om zelf professionele video’s te maken met hun smartphone. Wil je mijn dagelijks leven als trainer, moeder & ondernemer volgen, dan is Instagram de aangewezen plek: @geertjealgeramedia

Deze nieuwsbrief is helemaal gratis maar kost maandelijks zo’n 6-8 uur van mijn tijd. Wil je iets voor mij terugdoen, deel dan deze nieuwsbrief of reageer op een van mijn posts. Zoals ze in Amerika zeggen “comments are cash”, een comment van jou op LinkedIn of Instagram heeft ontzettend veel waarde! Een andere mooie manier om mij te steunen is door mijn boek te kopen of cadeau te geven: Professionele video’s maken met je smartphone, te bestellen via alle bekende (online) boekhandels voor 20 euro. Bij voorbaat dank!

Dank voor het lezen! De volgende nieuwsbrief verschijnt in februari, waarin ik onder meer openhartig zal zijn over een recente negatieve ervaring hier op LinkedIn. Ik zal het van A tot Z uit de doeken doen.

Foto: Carola Doornbos